Kweepeercakejes

kweepeercakejes Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

  • 400 gram kweepeer (ongeschild)
  • 200 gram water
  • 100 gram suiker
  • 150 gram erg zachte boter in kleine blokjes
  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 100 gram volle yoghurt
  • 1/2 theelepel van zowel gember, kardemom als kaneel
  • de gekookte kweepeer blokjes(maak je zelf)
  • kweepeersiroop (maak je zelf)
  • geroosterde amandelschaafsel

Cakejes van kweepeer met een vulling van kweepeer en gedompeld in een siroop van kweeperen die je tijdens dit recept ook maakt. Een slim en lekker idee van Fatima. Veel dank dus aan Fatima, bedankt voor het recept, de mooie foto en natuurlijk dat ik het ook op deze site mag publiceren!

Schil de kweepeer en snijd in 1 x 1 centimeter blokjes. Meng samen met de water en suiker in een pan en kook ze op een laag vuurtje gaar. Prik in de blokjes om te voelen of de kweepeer gaar is. De kooktijd is afhankelijk van de kweepeersoort, de mijne waren bijvoorbeeld na 10 minuten al zacht maar het kan ook dubbel zo lang duren. Verwijder de blokjes (bewaar deze) en laat ze uitlekken en afkoelen. Laat vervolgens de siroop inkoken tot siroopdikte, dit kan ongeveer 10 minuten duren op hoog vuur.

Verwarm de oven voorop 170 graden.

Maak gebruik van een keukenmachine alhoewel het ook prima kan met een mixer of garde. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng deze. Voeg vervolgens meteen alle natte ingrediënten toe. Mix tot een glad beslag. Voeg de uitgelekte kweepeerblokjes toe en verdeel het beslag over een muffinvorm*.

Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten mooi gaar. Wanneer de cakejes zijn afgekoeld dip je ze stevig in de kweepeersiroop en bestrooi je ze met het geroosterde amandelschaafsel

Tip:

Je kan ook 1 grote cake maken, gebruik dan een 24 centimeter cakevorm.

Het recept voor kweepeercakejes is afkomstig van de leuke weblog van Fatima. Kijk hier zeker eens voor nog veel meer lekkere recepten uit de Arabische keuken.

Reacties

  1. A. de Kadt 12 oktober 2014 14:40 uur

    De kweepeermuffins zijn verrukkelijk.

  2. Kathleen 13 oktober 2014 16:14 uur

    Bij mij vallen ze een beetje uit elkaar en heb ze ook tien minuten langer in de oven gelaten. Maar de smaak is echt subliem!