Vrucht

KweepeerDe kweepeer is een harde groen gele tot gele vrucht. Afhankelijk van de soort is de vrucht bedekt met een dun laagje ‘vilt’.

Het vruchtvlees is wit tot geel gekleurd. Enkele soorten geven na het koken mooi rood vruchtvlees. Deze kleur doet het vooral goed in gelei.

De kweepeer smaakt van nature zuur en is zonder bereiding niet eetbaar. De vrucht is erg hard en kan lastig zijn om door te snijden. De vrucht bevat veel pectine, met name de pitten.

Voedingswaarde van de kweepeer

Calorieën 57
Koolhydraten 15 gram
Vet 0.1 gram
Eiwit 0,4 gram
Water 84 gram
Vitamin A 40 µg 4%*
Niacin (Vit. B3) 0.2 mg 1%*
Vitamin B6 0.04 mg 3%*
Folate (Vit. B9) 8 µg 2%*
Vitamin C 15.0 mg 25%*
Calcium 8 mg 1%*
Iron 0.7 mg 6%*
Magnesium 8 mg 2%*
Phosphorus 17 mg 2%*
Potassium 197 mg 4%*
Sodium 4 mg 0%*

* = % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Bron: USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 21 (2008)

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.

Na 5 jaar al mijn vrije tijd aan mijn sites te hebben besteed, is het nu tijd voor andere leuke dingen. Het is daarom helaas niet meer mogelijk om te reageren. De sites en alle informatie blijft natuurlijk wel gewoon up to date!

Ik wil je heel erg bedanken voor alle tips, trucs, reacties en adviezen die ik de afgelopen jaren heb ontvangen. Veel kookplezier met kweeperen!