Kweepeer stilleven van Ronald Raaijmakers

29 november 2010

Kweepeer stilleven van Ronald Raaijmakers Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Vooral in de Spaanse schilderkunst zijn er veel mooie voorbeelden van schilderijen met kweeperen. Ook Vincent van Gogh heeft zich met zijn stilleven van kweeperen en citroenen, een liefhebber getoond. Gelukkig zijn er nu nog steeds schilders die zich door de kweepeer laten inspireren. Ronald Raaijmakers is gespecialiseerd in stillevens en is ook gegrepen door het kweepeervirus! Bekijk zijn mooie schilderij maar eens en lees zijn enthousiaste verhaal.

Kweeperen fascineren mij al jaren en als kunstschilder die gespecialiseerd is in het schilderen van stillevens heb ik dan ook regelmatig kweeperen geschilderd. Er zijn in het verleden prachtige schilderijen van kweeperen gemaakt, vooral in Spanje. Het is wel te zien aan dit schilderij dat die Spaanse kunstenaars mij behoorlijk beïnvloed hebben.

Ik heb nooit geweten wat ik met die peren moest doen, dus gaf ik ze maar weg. Dit jaar heb ik deze website gevonden en heb ik van de peren die in mijn atelier lagen gelei en carne de membrillo gemaakt. Van de laatste peren heb ik de verrukkelijke hete bliksem op tafel gezet. Kortom dit is absoluut een zeer inspirerend platform waar mensen die van het goede leven houden, maar dat ook willen delen elkaar vinden.

Bedankt Ronald voor al je complimenten en ik hoop dat je hier nog veel meer inspiratie zult vinden. De lezers van kweepeer.nl heb je vast en zeker ook geïnspireerd met dit prachtige schilderij!

Meer weten over Ronald? Kijk eens op de site van schilder Ronald Raaijmakers.

Reacties

 1. elisabeth 8 oktober 2011 12:44 uur

  Okke, ik ben helemaal weg van je site!!
  Lekker in je recepten kijken,
  totaal in de kweeperenflow na een pittig weekje,
  even goed als mediteren!!
  dankjewel, Elisabeth

 2. Okke Amerongen 9 oktober 2011 12:08 uur

  Hallo Elisabeth, Mooi om te horen: kweeperen = even goed als mediteren 🙂

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.