Linde kweepeerthee

22 juli 2010

Linde kweepeerthee Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Als je meerdere websites over groente en fruit hebt, verzamelen mensen soms zomaar producten voor je! Daar ben ik altijd heel blij mee. Graag wil ik iedereen dan ook van harte aanmoedigen om producten met kweeperen, vijgen of kruisbessen voor me te verzamelen. Zo ben ik via designer Maaike, de ontwerpster van deze site, aan linde kweepeerthee gekomen. Zij heeft het ook weer via via geritseld. Zo kom je altijd aan de leukste producten.

Kweepeer lindethee van Dogadan Bekijk een grotere versie van deze afbeelding De thee is van het merk Dogadan en op de verpakking staat Ayvali Ihlamur. Ayva is in ieder geval het Turkse woord voor kweepeer dus ik ga er vanuit dat dit een Turks product is. Er staat ook een Engelse vertaling van alle ingrediënten: linde, appel, kweepeeraroma, cichoreiwortel, appelaroma en kweepeerstukjes (0,5%).

Turkije is de grootste producent van kweeperen dus ook uit dat oogpunt is het logisch dat er ook een Turkse thee is met kweepeer. Volgens een kennis uit Frankrijk komt de linde tegenwoordig allemaal uit China. De lindebloesempluk is volgens hem verdwenen uit de streek waar hij woont omdat het te duur is geworden en Chinezen goedkoper kunnen leveren.

De thee ruikt kruidig maar vooral naar gewone lindethee met misschien een beetje fruitgeur. Hij smaakt verder prima, een beetje naar appel. Altijd leuk om weer een nieuw product met kweepeer te ontdekken.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.