Pâtes de coings Silvain frères

23 december 2010

Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Pâtes de coings of in goed Nederland Kweepeerpaté of pasta is een traditioneel dessert in de Provence. De gebroeders Silvain maken prachtige nougat en noemen zichzelf Nougatiers. Dat is nog eens een mooie naam voor een beroep!
Daarnaast maken ze ook paté van kweepeer en nog 6 andere vruchten. Vooral op de paté van kweepeer lijken ze erg trots, en terecht!

Verpakking pâtes de coings van Silvain FrèresIk heb een mooi geel met blauw blik gekocht waar 300 gram in zit. Het ziet er echt uit als een geweldig cadeau. De smaak is heerlijk maar wel zoet. De ingrediënten: kweeperen en suiker. Simpel maar lekker dus. In Frankrijk eten ze dit blijkbaar als dessert maar ook bij de thee is dit gewoon heerlijk. Ik heb het in Duitsland gekocht maar weet niet meer waar het nu te koop is. Je moet het dus zelf maar gaan halen in Frankrijk. Ook geen straf lijkt me!

De winkel ligt ten Noord Oosten van Avignon. Zo te zien hebben ze een prachtig terras en een heerlijke winkel. Meer informatie over Silvain Frères is te vinden op hun website. Mocht je er een keer geweest zijn, laat dan zeker even weten hoe het was!

Reacties

 1. Ellen Lankhaar 16 februari 2011 15:11 uur

  Leuk, al die verhaaltjes en recepten over kruisbessen en kweeperen!
  Valt over het algemeen inderdaad maar weinig terug te vinden. Heb zelf kweeperen, rode, groene en gele kruisbessen in de tuin en gebruik ze voornamelijk voor jam. En inderdaad, voor zover het de kruisbessen betreft om van te snoepen. Heerlijk zo´n warmgestoofde rijpe kruisbes die ´klapt´ in je mond als je er op bijt….
  Heb inmiddels kruisbessen-appel-frambozenjam staan en kweeperen-pruimenjam.
  Het verbaast me trouwens dat er een recpt staat beschreven waar pectine in moet. Als er één fruitsoort is waar veel pectine in zit is het wel de kruisbes, of ze moeten overrijp zijn….
  Nu ja, hoe dan ook, succes met deze site en ik kom nog wel eens een kijkje nemen. Ga binnenkort nog een andere kruisbessenjam maken en doe wellicht inspiratie op. Je vraagt je misschien af hoe dat binnenkort kan, het is nog maar februari, maar bij mij gaat ´s zomers nagenoeg al het fruit de vriezer in, omdat ik dan geen tijd heb om jam te koken ivm de drukte in onze theetuin.
  Groetjes, Ellen.

 2. Okke Amerongen 18 februari 2011 21:14 uur

  Ha Ellen, Mooi om te lezen dat je veel soorten kruisbessen hebt. Als je er een keer een mooie foto van hebt stuur mail ze dan zeker even!

 3. Etty Verhees-Phlippeau , 21 mei 2011 22 mei 2011 12:47 uur

  ik heb bij Albert Hein gisteren kweeperenpasta gekocht . ”n toastje met paté met ’n stukje kweeperenpaste smaakte heel bijzonder , ’n aanrader !

 4. Okke Amerongen 24 mei 2011 07:55 uur

  Klinkt lekker Etty! Leuk dat Albert Heijn dit nu ook verkoopt. Ik heb het nog niet gezien in de supermarkt maar er zit veel verschil in het assortiment van de verschillende filialen.

 5. Claes Brantjes 20 september 2011 15:26 uur

  Wat een plezier om te lezen hoeveel mensen aan het conserveren en geleien en jammen en sappen zijn in deze nazomer maanden.
  Als oud kleinfruit telertje had ik plezier in het telen van speciale in ons kikkerlandje nog rijp wordende vruchten. Mijn keuze werd vooral de kiwi en dan de variëteit de haarloze kiwi ook wel gekend als de Siberische-kruisbes.Het was en is een in vele groottes voorkomende kleinere kiwi als de harige [alom bekende kiwi vruchten].Uit-eindelijk kwam ik middels kruisen tot een vrucht van ongeveer 16 tot 20 gram die
  10 % zoeter is dan de bekende soorten! Helaas heb ik deze variant nooit meer commercieel kunnen exploiteren. Ik heb er nog een aantal vrouwelijke en mannelijke planten van die ik graag zou willen laten doorkweken door anderen in goed overleg. Wellicht dat er lezers onder U zijn die interesses hebben.Neem dan contact op met mij s.v.p.

 6. Zwanet Plomp 3 oktober 2012 08:54 uur

  Heel interessant al die verhalen over kruisbessen en kweeperen.
  Ik ben erg geinteresseerd in de kruisbessen van Claes Brantjes. Mogelijk zou ik daar ook iets mee kunnen.
  Ik heb een groetentuin met o.a. kruisbessen, maar deze heb ik niet.

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.