Over Kweepeer.nl

In 2003 liep ik over de markt in Wiesbaden in Duitsland en zag daar een krat mooie goud gele vrucht liggen. Als ik eten op een markt zie liggen vraag ik ALTIJD wat het is. Die mevrouw zei: ‘Das sind Quitten. Die leute mögen das heute nicht mehr aber sie sind wunderbar für Gelee’.

Ik heb meteen een paar kilo meegenomen met het idee er ‘iets’ mee te maken. Thuis nam ik een flinke hap uit zo’n peer: niet te eten zo. Maar… de volgende dag rook het hele huis naar kweeperen. Dat heeft me eigenlijk nooit meer los gelaten. De geur is niet te beschrijven zo lekker en daarom ben ik begonnen met Kweepeer.nl

Het doel van deze site is om informatie over de kweepeer te bundelen en mensen enthousiast te maken voor de kweepeer. Ik wens je veel kook- en eetplezier met de kweepeer!

Okke Amerongen

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.