Toast met membrillo en romige yoghurt

Toast met membrillo en romige yoghurt Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten:

In de tijd dat er geen verse kweeperen te koop zijn is membrillo een geweldig alternatief. De zoete kruidige smaak van membrillo, ook wel bekend als kweepeerpasta of carne de membrillo, vormt een klassieke combinatie met manchego, een Spaanse schapenkaas. Membrillo is ook goed met romige producten te combineren zoals dikke Turkse of Griekse volle yoghurt in dit gerecht.

Kies wat steviger wit- of bruinbrood. Stevig krenten- rozijnen- of notenbrood is ook lekker. Snijd iets dikkere boterhammen van het ongesneden brood. Rooster ze in een broodrooster of in de oven op 220 graden.

Dien het geroosterde brood bij voorkeur nog warm (maar niet heet) op. Leg naast de boterhammen 1 of 2 flinke lepels dikke yoghurt of mascarpone. Snijd plakken membrillo van ongeveer een centimeter en maak er zo een lekker bord van. Eet smakelijk!

Tips:

Membrillo is verkrijgbaar in (Spaanse) delicatessenwinkels, goede kaaswinkels en sommige biologische winkels.
Dikke volle yoghurt is verkrijgbaar in Turkse of Marokkaanse winkels maar tegenwoordig ook in sommige supermarkten. Neem geen kwark of crème fraîche, dat is te zuur. Mascarpone is in dat geval een veel beter alternatief hoewel dit wel zoeter van smaak is.
Zelf membrillo maken is ook goed mogelijk met mijn recept voor membrillo. Pas goed op je handen en armen want het spet behoorlijk!

Deze foto is afkomstig van avlxyz.

Reacties

  1. Anne 25 september 2014 01:44 uur

    Kun je membrillo een paar weken -of langer- bewaren? Zo ja, hoe bewaar je het dan het beste? En kun je membrillo invriezen? Blijft de smaak dan op peil?

  2. Okke Amerongen 28 september 2014 09:13 uur

    Hallo Anne, Je kunt Membrillo weken bewaren mits het goed ingekookt is en niet te nat. Invriezen is denk ik ook mogelijk maar ik heb er geen ervaring mee. De membrillo kun je in plasticfolie inpakken maar ook met bakpapier of vet papier. Bij inpakken in papier blijft de membrillo wel verder indrogen en kan op een gegeven moment hard en taai worden.