Vrucht
De kweepeer is een harde groen gele tot gele vrucht. Afhankelijk van de soort is de vrucht bedekt met een dun laagje ‘vilt’.
Het vruchtvlees is wit tot geel gekleurd. Enkele soorten geven na het koken mooi rood vruchtvlees. Deze kleur doet het vooral goed in gelei.
De kweepeer smaakt van nature zuur en is zonder bereiding niet eetbaar. De vrucht is erg hard en kan lastig zijn om door te snijden. De vrucht bevat veel pectine, met name de pitten.
Voedingswaarde van de kweepeer
Calorieën | 57 | |
---|---|---|
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 0.1 gram | |
Eiwit | 0,4 gram | |
Water | 84 gram | |
Vitamin A | 40 µg | 4%* |
Niacin (Vit. B3) | 0.2 mg | 1%* |
Vitamin B6 | 0.04 mg | 3%* |
Folate (Vit. B9) | 8 µg | 2%* |
Vitamin C | 15.0 mg | 25%* |
Calcium | 8 mg | 1%* |
Iron | 0.7 mg | 6%* |
Magnesium | 8 mg | 2%* |
Phosphorus | 17 mg | 2%* |
Potassium | 197 mg | 4%* |
Sodium | 4 mg | 0%* |
* = % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Bron: USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 21 (2008)
Over deze site
Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.