Het Kweepeeratelier, leer koken met kweeperen

9 oktober 2014

Gerecht gemaakt tijdens kweepeeratelier Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Elk seizoen organiseert Frutti Confetti een kookworkshop over de kweepeer. Deze vergeten weerbarstige vrucht kan met de juiste aandacht en wat extra tijd heerlijke producten opleveren! Cokkie van Leeuwen verzorgt de workshop. Omdat sommige recepten nogal bewerkelijk zijn, neemt zij potten en pannen met verschillende stadia van het kookproces mee. Er is dus al wat voorwerk gedaan. Zo kook je als deelnemer mee aan het ontstaansproces van bijvoorbeeld membrillo, die heerlijke kweepeerpasta.

Veel producten en veel resultaat

Uitlekken van kweeperen in vergiet met uitlekzak Bekijk een grotere versie van deze afbeelding In een middag zie je die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke vruchtenbonbon. Je proeft een ratafia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat je een stuk versgebakken kweepeertaart hebt gegeten. Je werkt samen aan verschillende producten.

En dan thuis verder

Je kunt thuis iets op tafel zetten wat je in de workshop gemaakt hebt. Ook krijg je de receptuur mee en wat kweeperen zodat je nog meer heerlijks kunt maken.

Inschrijven

Inschrijven voor de workshop kan op de site van Cokkie van Leeuwen – Frutti Confetti. Ook kan je met een groep inschrijven, programma in overleg, neem dan even contact op.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.