Fruitdag 2010 bij Slot Zuylen groot succes

4 oktober 2010

Okke Amerongen op de Fruitdag 2010 bij Slot Zuylen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Mede door het mooie weer was de Fruitdag 2010 bij Slot Zuylen een groot succes. Tijdens de fruitdag heb ik veel mensen ontmoet die mij ‘kende’ via de website. Leuk dat zo veel mensen de moeite hebben genomen om persoonlijk kennis te maken! Na een beetje hulp blijkt dan dat ik veel mensen eigenlijk ook gewoon ken. Een man vertelde mij: Dus jij zit de hele tijd met mijn vrouw over kweeperen te mailen!

Als je veel tijd aan een site besteed heb je geen idee dat zo veel mensen er plezier aan beleven. Op de Fruitdag 2010 heb ik bij veel emails nu dus ook een gezicht gezien. Nu weet ik wie er een recept instuurt of altijd op recepten of nieuws reageren.

Twee dames kwamen naar mij toe met het verhaal: hoi, wij zijn vrienden met jou op Facebook. Ook de Kweepeer pagina op Facebook, helpt blijkbaar om de kweepeer te promoten. Al mijn potjes kweepeergelei en kweepeermosterd zijn op. Ook de potjes membrillo van de vrouwencooperatie Ecomelar uit Andalusië zijn verkocht.

Alles bij elkaar een prachtige dag. Lekker in de zon en veel leuke mensen ontmoet. Mooie uitsmijter was nog dat er een mevrouw wat snijbiet kwam brengen uit haar eigen moestuin 😉 Verder mag ik in Maarsen ook bij een mevrouw de kweeperen uit de voortuin komen plukken. Echt heel leuk allemaal! Ik kijk nu al uit naar Fruitdag 2011. Nu maar hopen dat het volgend jaar weer zo’n mooie dag is.

Reacties

 1. Elly Oostrum 4 oktober 2010 20:21 uur

  Inderdaad een prachtige (Fruit)dag! Met in de loop van de middag Okke in zijn stand waar alleen nog wat schalen stonden met daarop enkele kweeperen.Prachtige exemplaren, dat wel. Zo mooi hadden wij ze niet op onze Fruittafel! “Ik ben helemaal uitverkocht, maar de kweepeer promoten kan ik nog wel”. En dat deed Okke met het enthousiasme dat we zo goed van hem kennen. Okke, graag tot volgend jaar.
  Elly Oostrum, Slot Zuylen

 2. catherine 21 oktober 2010 20:52 uur

  Hoi,
  Bij mijn familie in Frankrijk hebben we in iedere tuin een kweepeer boom,
  Ik heb ook een maar in Nederland en dit jaar is de eerste jaar dat hij fruit geeft,
  ze zijn nog beste groen een paar mooie geel, wat denk je moet ik ze plukken of ze nog in de boom laten staan in de hoop dat ze nog geel worden??
  Groetjes Catherine

 3. Okke Amerongen 21 oktober 2010 20:58 uur

  Beste Catherine, ik zou ze nu zeker plukken anders heb je grote kans dat ze minder worden, op de grond vallen of echt bruin worden van binnen. Succes! Okke

 4. J.W.Slui 10 november 2010 18:36 uur

  Zeer interresant nieuws over kweeperen.
  Zou wel een adres willen hebben in de buurt van Krimpen aan den IJssel waar ik deze peren kan kopen, of plukken.
  Bij voorbaat vriendelijk dank.

  Koos.

 5. Okke Amerongen 10 november 2010 19:38 uur

  Hierbij een adres wat redelijk in de buurt is van Krimpen aan de IJssel http://www.facebook.com/kweepeer/posts/134272373292037

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.