Kweepeerlikeur van Bramley and Gage

28 september 2010

Kweepeerlikeur van Bramley and Gage Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Bramley and Gage is een Engels familiebedrijf dat op traditionele wijze vruchtenlikeuren maakt. Het is bijzonder dat ze vooral kiezen voor de minder gangbare vruchten. Ze maken onder andere gin van sleedoorn, gin van Damson pruimen, likeur van Dittisham pruimen, vlierbloesem likeur. Eigenlijk allemaal bijzondere producten van traditionele vruchtsoorten. Gelukkig maken ze ook nog eens kweepeerlikeur!

Op kunsthal kookt zag ik in een stand ineens een etiket met een mooie kweepeer erop. Blind kopen natuurlijk! De likeur is mooi doorschijnend en heeft rode gloed. Voor het maken van de likeur worden vooral ‘Vranga’ en ‘Meecher’s Prolific’ gebruikt. Beide zeer lekker vruchten met veel aroma en dat proef je.

Zelf drink ik echt nooit likeur maar nood breekt wetten. Alles met kweepeer moet gekocht en geproefd worden en…eerlijk is eerlijk: dit is gewoon hele lekkere zachte likeur die niet te zoet is. De likeur bevat 20% alcohol en is gemaakt zonder kleurstoffen en conserveermiddelen. Bramley and Gage is voor haar likeuren en gins overladen met prijzen en het ziet er allemaal echt prachtig uit.

Meer informatie vind je op de site van Bramley and Gage.
De likeur en meer lekkere producten zijn in Nederland te koop via Goldstardeli.

Reacties

 1. Martin en Marjan van Ommeren 24 oktober 2010 16:52 uur

  Hallo Okke,
  We hebben in onze tuin 2 kweeperen-bomen staan. Ze zijn prachtig en zijn heel sterk bestand tegen ziektes, zo blijkt bij ons in de tuin. Ook hebben ze hele mooie bloesems (ronde in elkaar gevouwen paarsachtige bloemetjes). De kweeperen die eraan komen zijn inderdaad geel, maar ze zijn loei-hard.

  Mijn vraag is: hoe kunnen we deze kweeperen voor langere tijd goed bewaren?
  Want er komt nogal veel van de bomen af ineens.

  Met groetjes en alvast bedankt voor je reactie! Martin en Marjan

 2. Okke Amerongen 24 oktober 2010 17:04 uur

  Hallo Martin en Marjan, de kweeperen zou ik nu echt oogsten. Op een koele plek kun je ze gewoon bewaren. Controleer wel of ze van binnen niet bruin worden. Dan kun je ze niet meer voor mooie gerechten gebruiken. Gelei of Membrillo kun je er dan nog wel van maken. Succes!

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.