Gigantische kweepeer

2 september 2010

Gigantische kweepeer Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

De grootste kweepeer die ik tot nu toe gezien heb, is van Ernst Berends. Hij mailde mij deze foto van een kweepeer die hij zelf geteeld en geplukt heeft. Dit enorme ding woog maar liefst 1400 gram. Daar kan je met een gezin van eten!
Maar is dit nu ook echt de grootste? Misschien zijn er nog wel lezers van Kweepeer.nl met een nog veel zwaardere kweepeer? Een kweepeer van 2 kilo of zelfs nog meer?

Grootste vrucht ter wereldDe grootste vrucht ter wereld is in ieder geval een pompoen van maar liefst 766 kilo. Daar heb je dus gewoon een zware heftruck voor nodig. Deze pompoen is geteeld in Rhode Island en gepresenteerd op de Topsfield Fair in Massachusetts in 2007. Het kweken van de grootste groente of het grootste fruit lijkt vooral een Engelse en Amerikaanse. Voor de zekerheid, de grootste betekent meestal niet de lekkerste.

Het lijkt me duidelijk dat er geen zwaardere kweepeer gekweekt gaat worden dan deze pompoen. Misschien is er wel een nóg zwaardere kweepeer dan de kweepeer van Ernst Berends?

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.