Kweepeercompote uit Azerbeidzjan van Bagdan

17 april 2012

Kweepeercompote van Bagdan uit Azerbeidzjan Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op de Grüne Woche in Berlijn kun je producten uit allerlei landen in de wereld ontdekken. Uit de voormalige Sovjet-Unie zijn veel landen vertegenwoordigd. Ze hebben er prachtige producten zoals deze kweepeercompote die ik kocht in de stand van Azerbeidzjan. Deze compote kun je eten als nagerecht. Het zit in een mooie fles waarin je de hele stukken kweepeer goed kunt zien. Een soortgelijk product met hele stukken mooie kweepeer heb ik nog niet eerder gezien. Het smaakt eerlijk gezegd vooral ontzettend zoet.

Vertegenwoordiger Azerbeidzjan op de Grüne Woche Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Het mooiste is dat je door in contact te treden met deze vertegenwoordigers ook een beeld van cultuur en gebruiken krijgt. Mijn indruk is dat het niet de bedoeling is dat je lacht als je jouw land vertegenwoordigt. Deze vertegenwoordiger wilde wel met de fles poseren maar een lach zat er niet in. Ook bij andere Russische kramen werd er nooit gelachen. Misschien is dat niet professioneel? Ik kan er alleen maar naar raden maar opvallend was het wel. Verder was het opvallend dat bijna niemand een vreemde taal spreekt. Er werd nauwelijks Duits gesproken en ook geen Engels.

Ondanks dat het lastig tot onmogelijk was om met Russen, Armeniërs, Witrussen en Siberiërs te communiceren, vond ik deze landen met afstand het meest interessant. Ik heb er de mooiste producten geproefd. Bijna altijd waren deze producten of combinaties compleet nieuw voor me. Enkele voorbeelden: Gedroogde hele perzik gevuld met spijs van walnoten, sap van kornoelje, granaatappelwijn en nog veel meer. Stuk voor stuk prachtige producten die met wat meer gevoel voor de Europese markt ook hier een kans van slagen zouden hebben.

De producent van deze kweepeercompote is Gabala Canning Factory. Ook bij dit bedrijf gaat het er wat formeel aan toe. Doel: to supply our consumers with qualified goods and to glorify Azerbaijan on the world market by means of our products. Missie: to become leader among manufacturers due to our natural and ecologically pure production.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.