Kweepeerbodymilk van Dr. Hauschka

13 april 2012

Kweepeerbodymilk Dr. Hauschka Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op de Neude in Utrecht ontdekte ik kweepeerbodymilk van Dr. Hauschka. Dat moest ik natuurlijk cadeau geven want zelf proberen… dat durfde ik eerst niet. De bodymilk zit in een mooi flesje met rood etiket en bovenop een handig gouden pompje. Omdat ik het toch niet kon laten heb ik het toch maar geprobeerd. Met twee drukken op het pompje heb je genoeg om je in te smeren na het scheren, inclusief kale kop 🙂

De geur is citroenachtig en wat ouderwets maar ook wel lekker. In de ingrediënten lees ik onder andere: Pyrus Cydonia Seed Extract. In de bodymilk zit dus een extract van kweepeerzaad. De inhoudsstoffen van de kweepeer zijn: Slijmstoffen, amygdaline, emulsine, looistoffen, vette olie, vitamine C. Of al deze stoffen in de pit of in de vrucht zitten, word mij niet helemaal duidelijk op de site. Dr. Hauschka gebruikt alleen kweeperen van biologisch dynamische teelt.

Zelf heb ik ook al eens een kweepeerpittencrème gemaakt. Daarbij merkte ik duidelijk dat de pitten slijm afgeven aan alcohol waardoor er een stevige crème ontstaat. Hetzelfde effect zal Dr. Hauschka wel gebruikt hebben voor de kweepeerbodymilk.

Op de site zelf kwam ik de volgende informatie tegen: kweepeerpittenextract wordt gekenmerkt door het feit dat het zeer zacht is voor de huid en irritaties en ontstekingen tegengaat. Bovendien wordt de natuurlijke vochtigheid van de huid gereguleerd. Dr.Hauschka cosmetica is de enige cosmeticafabrikant die daarnaast nog de tegelijk beschermende en bovendien nog ademende kweepeerwas gebruikt. Door het beschermende waslaagje van de vruchten blijven ze wekenlang vers, en op dezelfde manier verzorgt de aantrekkelijk geurende kweepeerwas de huid in de producten Gezichtscrème Kweepeer en Kajal Eyeliner.

Dr.Hauschka levert nog veel meer producten met kweepeerpittenextract: After sun lotion, Gezichtscrème kweepeer, Bodymilk sleedoorn, Kalmeringsmasker, Rozencrème, Gekleurde dagcrème, Vitaliserend masker en de Volume mascara. Ik ben bang dat ik al deze producten niet zelf ga proberen 😉

Meer informatie vind je op de site van Dr. Hauschka. Heb je ervaring met de kweepeerbodymilk of een ander kweepeerproduct van Dr. Hauschka? Laat het zeker even weten in de reacties.

Reacties

  1. Frederique 14 april 2012 19:51 uur

    Gezichtscrème kweepeer doet het fantastisch als je te lang in een airco kantoor hebt gezeten en maakt eczeem-huid weer zacht(er). De rozencrème is heel prettig voor als het in de winter schraal koud is. En dat masker zou ik graag proberen, als ik een keer 20 minuten over heb haha.

  2. Okke Amerongen 15 april 2012 08:55 uur

    Hallo Frederique, Het moet je vast een keer lukken ergens twintig minuten vandaan te halen. Als het zo ver is kijk ik uit naar je bijdrage en ervaringen op Kweepeer.nl 🙂

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.