Kweepeerkombucha van Carpe Diem

22 augustus 2011

Kweepeer kombucha van Carpe Diem Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Kombucha of Komboecha is een drank die ontstaat door gezoete thee te laten fermenteren door bacteriën of gistculturen. Een zoektocht op internet levert een tweestrijd tussen gelovigen en niet gelovigen op. Wetenschappelijk lijkt het gezonde effect niet bewezen. Wetenschappers raden kombucha zelfs af en het woord kwakzalverij valt zelfs…oei, oei, oei! Laat ik me maar met het product zelf bezighouden.

Het product bevat: kruidenthee, bietsuiker, sapconcentraten , kooldioxide, kombuchaculturen, melkzuurbacteriën, en hou je vast 0,3% concentraat uit kweepeersap!!!!, witte thee extract en vanille-extract. De smaak? Gewoon een lekker fris drankje in de categorie Ice Tea. Niks mis mee maar echt naar kweepeer smaakt dit niet. Daarvoor zit er gewoon te weinig in. Jammer maar helaas.

Carpe Diem biedt een aantal smaken van dit product aan waaronder kweepeer. Dat is op zich al uniek. Kweepeerproducten zie je bijna alleen in speciaalzaken en delicatessenwinkels en dit flesje kocht ik gewoon in de AH to go op station Amsterdam Amstel.

Carpe Diem is een Duits bedrijf. Ze produceren 2 soorten kombucha: Classic en Fresh. Fresh bevat minder calorieën. De smaken zijn Classic, Quince (kweepeer) en Cranberry.

Meer informatie is te vinden op de site van Carpe Diem.

Reacties

 1. dutch margreet 14 oktober 2011 15:51 uur

  Er is nu diksap te koop van peer/kweepeer, gewoon van de vertoruwde diksap maker.

 2. Okke Amerongen 15 oktober 2011 12:43 uur

  Dutch Margreet, Bedankt voor de tip. Ik ga het eens opsporen.

 3. schrijver Culemborg 18 december 2011 14:44 uur

  Weet dat Carpe Diem binnen het pakket van Red Bull valt wat in Nederland gedistribueerd wordt. Dat stelt te denken. Zeker met 0.3 % kweepeer.
  Ga maar liever voor de natuurlijke versie van diksap.
  Maar van die kweepeerbom in onze buurt tuin hebben we heerlijke dingen gemaakt.
  Ijs, chutney, enz.

 4. Okke Amerongen 18 december 2011 18:15 uur

  Hallo Schrijver, Dat wist ik niet. Ben het helemaal met je eens. Zelf lekkere dingen van kweepeer maken is bijna altijd beter!

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.