Kweepeersap van Weldaad Bessen

20 januari 2011

Kwee-sap van Weldaad bessen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op de streekweken stond een kraam van fruitteler Weldaad Bessen uit Wilhelminaoord, een klein dorp in het zuidwesten van Drenthe. We raakten aan de praat over mooie producten en vooral over fruit. Ik vertelde over mijn websites waaronder kweepeer.nl. Toen kwam er een klein flesje kweepeersap op tafel. Gemaakt met de sapkoker en 100% kweeperen! Leuk want een product van 100% kweeperen zie je bijna nooit.

Kweepeer is erg zuur. Eigenlijk moet er gewoon een beetje suiker bij of een andere zoetstof. Dat is hier ook het geval. Het sap is zeer aromatisch maar gewoon te zuur om lekker weg te drinken. Het alternatief: meng het met 1 deel appelsap of meer als je van wat zoeter sap houdt. Je weet niet wat je proeft! Een heel andere drankje met een enorm aroma! Gewoon geweldig!

Wil je een keer de lekkerste rode kool ter wereld maken. Snijd de rode kool fijn en kook ze in kweepeersap aangevuld met appelsap met een flinke scheut azijn en een paar kruidnagels! Voeg eventueel nog wat extra appel of blokjes geschilde kweepeer toe. Dan heb je een rode kool die lekkerder is dan snoep!

Weldaad bessen heeft zelf bijen om voor een optimale bestuiving te zorgen. In de zomer kun je hier ook zelf je bessen plukken. Dat is veel voordeliger maar vooral leuk om te doen! Meer info is te vinden op de site van Weldaad bessen.

Een kraam van weldaadbessen is ook te vinden op de De Streekmarkt, voorheen Streekweken, in Utrecht. Een echte aanrader want hier is nog veel meer lekkers te vinden.

Reacties

  1. Ger 2 februari 2011 14:14 uur

    Lekker sap inderdaad. Zeer de moeite waard!

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.