Mostarda senapata van Andrini Marmellate

24 november 2011

Mostarda senapata van Andrini Marmellati Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Membrillo is inmiddels wat bekender aan het worden in Nederland. Ik krijg zelfs af en toe een email dat ze het ergens in de supermarkt verkopen! In het Italiaans noemen ze membrillo cotognata. Het proces is hetzelfde: kweeperen koken, pureren en met suiker tot een dikke snijdbare en lang houdbare pasta inkoken. Het product op de foto is alleen iets anders. Het is Membrillo die gemaakt is met mosterdessence of olie. Het heet mostarda senapata.

Senapata is afkomstig van de officiƫle naam van gele mosterd (Sinapis alba). Waar de normale cotognata een volle zoete smaak heeft proef je bij de mostarda senapata duidelijk de pittige mosterdsmaak! Volgens de fabrikant Andrini Marmellate & C. s.a.s. is cotognata een typische specialiteit uit de regio rond Brescia in Italiƫ. De mosterdversie combineert goed met zachte of gekookte vleessoorten. Het product is volgens de fabrikant beschikbaar van oktober tot en met december.

Confettura di piu frutti andrini marmellati Bekijk een grotere versie van deze afbeelding De Mostarda senapata kreeg ik cadeau en is gekocht bij Tutti a Tavola, gevestigd aan de Burgemeester Reigerstraat 32 in Utrecht. Andrini Marmellate levert nog veel meer lekkere producten met kweepeer. Zoals: CONFETTURA DI PIU’ FRUTTI, een mix van gemengd fruit met kweeperen in een mooi rechthoekig doosje. La CONFETTURA “DELLE FESTE” ook een mix van gemengd fruit. Alles ziet er prachtig uit. Op de site staat ook een webshop maar bestellen bij een Italiaanse webshop…ik betwijfel of dat goed komt.

Jammer genoeg heb ik dus geen idee hoe ik hier aan zou moeten komen. Meer informatie over dit mooie bedrijf en haar producten vind je op de site van Andrini Marmellate & C. s.a.s.

Reacties

 1. Petra Thorn 5 juli 2013 02:11 uur

  Hallo Okke, ik kwam in een kookboek een recept tegen voor peren met mosterdessence – leek me lekker dus ik op pad op mosterdessence te kopen. In het kookboek stond al dat dit een uitdaging zou zijn… nou inderdaad! In 7 winkels geweest en nul resultaat. Via google kwam ik op jouw site. Kun jij me helpen, weet jij waar ik dit kan kopen? Ik woon in Leiden, dus een internetadres zou al heel mooi zijn. Groeten, Petra Thorn

 2. Okke Amerongen 10 juli 2013 20:54 uur

  Hallo Petra, Op internet kom ik het wel tegen. Alleen… het is een product tegen haaruitval. Ik kan je dus helaas niet verder helpen. Mijn advies zou zijn om een grote toko te vragen of zij het hebben of kunnen bestellen. Ik zou wel aangeven dat je ermee wilt koken, anders krijg je ook een antihaaruitval product.

 3. anita 17 oktober 2013 22:36 uur

  Zou het niet werken om gewoon geel mosterdzaad te ‘pureren’ in een vijzel? Eventueel met wat mierikswortel voor wat extra pit?

  Ik ga het in ieder geval proberen al heb ik vooralsnog geen idee welke kant de smaak van de echte mostarda senapata op gaat.

 4. miep 3 september 2014 17:05 uur

  In het blad seasons van deze maand staat ook een recept van mostarda. In dit recept wordt voor mosterd essence verwezen naar de site http://www.heavensenses.com Helaas kan is die site niet vinden. In het recept staat dat je de 8 druppels essence kunt vervangen door 50 gram mosterdpoeder. de mostarda zou hierdoor wel troebeler worden

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.