Kweepeerijs met peren, membrillo en slagroom

Kweepeerijs met peren, membrillo en slagroom Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
40 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

 • 2 kilo kweeperen
 • 60% van het gewicht aan suiker
 • 2 verse rijpe peren
 • membrillo (optioneel)
 • kniepertjes of andere wafeltjes (optioneel)
 • 125 milliliter slagroom
 • 1 eetlepel suiker om slagroom te zoeten

Van Thea Dieperink ontving ik een leuke mail: Hallo Okke, ik heb kweeperenijs gemaakt. Hierbij de foto van het kweeperen ijs. Op gemaakt met streepjes eigen gemaakte membrillo, eigen gebakken gerold kniepertje, gekookte zoete peren en een topje verse rode Basilicum met eigen geroomde slagroom van de buurmanboer. Dit ijsje hebben we vanmorgen even opgemaakt (dubbel). Zal het leuk vinden als het op de site komt. Thea heel erg bedankt voor de leuke foto en het lekkere recept! Zo'n lekker recept wil ik natuurlijk graag op deze site hebben.

Kweeperen zonder toevoeging in de snelkookpan 15 min koken. Een nacht laten staan want dan kleurt de kweepeer mooi rood.

Druk het vruchtvlees door een zeef of pureer het met een passe-vite (groentemolen). Weeg het gewicht af en vul het aan met 60% van dat gewicht in suiker. Breng het geheel aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en draai er in de ijsmachine ijs van.

Om er een mooi feestelijk nagerecht van te maken versier je een bord met stukjes verse rijpe peer en stroken membrillo. Daar leg je per bord twee bollen ijs op. Versier het geheel met vers geklopte slagroom uit een spuit en misschien een mooi blaadje. Nu is het tijd om er lekker van te smullen 🙂 Eet smakelijk!

Reacties

 1. Griet Dieperink en Annet Meddeler 18 december 2011 20:26 uur

  Hallo Thea,
  dat ziet er heerlijk uit, we houden ons aanbevolen!!
  hartelijke groeten Griet en Annet

 2. riek 5 december 2013 07:00 uur

  hallo Thea,
  Ik heb geen ijsmachine kan het dan ook in de blender gemaakt worden? moet wel even wennen aan de smaak hoor. hartelijk dank voor de tip.