Biscuitgebakjes met kweepeergelei

biscuitgebakjes met kweepeergelei Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 4 reacties

Voorbereidingstijd:
40 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
5

Ingrediënten

 • 3 grote eieren
 • 100 gram kristalsuiker
 • 100 gram zelfrijzende bloem
 • 1 eetlepel heet water
 • poedersuiker
 • eventueel slagroom
 • confituur of gelei van kweepeer
 • fruit naar keuze; frambozen, aardbeien, bramen, abrikoos etc.
 • 300 gram marsepein

Van Audrey ontving ik deze prachtige foto. Het ziet er echt heerlijk uit! Ik was er niet gerust op dat dit ook door mij te maken was maar Audrey wist het zeker: hier moet je écht géén keukengenie voor zijn! Het recept hield haar zelfs in de nacht wakker want om 2 uur 's nachts kreeg ik nog mail Lap! Een geweldig probleem! Het papier MOET verwijderd worden eens het biscuitdeeg gestort is op die klamme doek! Gezien het uur... ga ik nu na een glaasje melk, best terug in m'n bed... Straks stuur ik je de 'juiste' versie. Ja, bakker zijn is een nachtelijk beroep, niet? Audrey, bedankt voor het prachtige recept en de leuke mails :-)

1.Oven voorverwarmen op 220°C. De bakplaat van je oven volledig bekleden met bakpapier, gebruik spelden om de hoeken goed te vormen en bekijk goed welke zijde van het papier naar boven moet gekeerd zijn.
2.In een ruime deegkom de suiker met de hele eieren kloppen met een mixer in ‘het bad van Marie’! Je bekomt een dikke romige, schuimige massa, die lichter van kleur wordt en als een lint van de kloppers loopt. Uit het bad nemen en blijven kloppen tot de massa terug iets is afgekoeld .Plaats de kom op een keukenhanddoek.
3.De helft van de bloem onder het deeg zachtjes kloppen, eerder spatelen, vervolgens de tweede portie bloem samen met een eetlepel warm – bijna heet water.
4.Dit deeg uitgieten op de met papier beklede bakplaat, gebruik een pannenlikker en zorg dat het vloeibare deeg zo egaal mogelijk verdeeld is.
5.Bakken; op 220°C! +/- 9 minuten, niet met warme luchtblazer!! In het midden van je oven. Let op naar gelang je oven kan dit iets verschillen, het gebak even checken met houten satéprikker of het gebak klaar is!
6.Terwijl het gebak in de oven zit; zuivere zeepvrije keukendoek vochtig maken, zeer goed uitwringen!
7.Het gebak dient nu op deze klamme doek gestort te worden, neem de twee hoeken van het bakpapier vast en keer dit op het doek, onmiddellijk de spelden verwijderen!! En….onmiddellijk en heel voorzichtig het bakpapier verwijderen. Het best is je hand volledig tegen het deeg aan te drukken en aan één hoek beginnen los maken, vervolgens naar het tweede hoek trekken en dan horizontaal of evenwijdig het papier naar beneden trekken….
8.Het bakpapier losmaken en dan vervolgens terug op het bakpapier leggen om met een patissierring van 6,5 centimeter, (kan ook met een glas) vormen uit te steken, even op een taartrooster schikken.
biscuitgebakjes met kweepeergeleivulling Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 9.Elk taartje bestaat uit drie lagen biscuit en telkens confituur of jam tussen de laagjes.
10.Voor de marsepeinwikkel, kleef glad-huishoudfolie op het keukenaanrecht zeer goed vast, leg het blok marsepein in het midden en leg hier bovenop een tweede laag folie, met houten deegroller rol je het deeg, systematisch en zeer egaal tot een zeer dun vel. Verwijder de bovenste folie.
biscuitgebakjes bekleed met marsepein Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 11.Met pizzaroller/snijder snijden van repels; ( de hoogte van het gebak – omtrek gelijk aan het gebakje , ietsje ruimer) .
12.Wikkel deze stroken rond het gebakje en vervolgens kan je deze taartjes naar eigen creativiteit opsmukken met vers fruit, poedersuiker, slagroom, nootjes, chocoladesnippers. Nog een Tip van Audrey: Dit recept kan ook heerlijk gemaakt worden met jam of gelei van vlierbes, pruimen of gember.

Reacties

 1. Maryam 10 oktober 2013 12:22 uur

  Oh wat mooi! Ik heb nog weinig ervaring met verwerken van kweeperen, maar het je voor mij een goed basisrecept om gelei of compote te maken?

  Groetjes,
  Maryam

 2. Okke Amerongen 10 oktober 2013 17:16 uur

  Hallo Maryam, Hier vind je het recept voor kweepeergelei. Een recept voor kweepeercompote vind je hier https://www.kweepeer.nl/recepten/kweepeercompote-met-citroengras/

 3. DE kERF 24 september 2014 14:02 uur

  Voor de 1e maal kweeperengelei aan het maken, de keuken ruikt overheerlijk!
  Zonde om de pulp weg te gooien, daarom, op internet leuke recepten gezocht!!! danke! we gaan aan de slag.
  een vraagje, kan je de pulp invriezen, en later nog een lekkere broodpudding /of dergelijke lekkere taarten mee maken????
  danke
  Herlinde

 4. Okke Amerongen 29 september 2014 07:00 uur

  Hallo Herlinde, Je kunt de pulp zeker invriezen. Ik gebruik het zelf graag om appelmoes extra lekker mee te maken. Je hebt straks nogal veel pulp over en dan is appelmoes een dankbare bestemming om van grotere hoeveelheden af te komen.