Zandkoekjes gevuld met kweepeerjam

Zandkoekje gevuld me kweepeerjam Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediƫnten:

  • 115 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • pot kweepeerjam

Jan Pieter Muys mailde dit mij met dit lekkere recept en deze leuke foto. Volgens Jan Pieter: Een heerlijk recept en erg leuk met de kinderen te maken! Jan Pieter, super bedankt voor dit leuke recept. Ik denk dat veel mensen de voorraad kweepeerjam gaan gebruiken om deze lekkere koekjes te maken.

Maak de kweepeerjam volgens het recept op de website.

Verwarm de oven voor tot 175 graden / gasstand 2/3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Bakplaat met zandkoekjes gevuld met kweepeerjam Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa. Klop het ei erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer hem door de botermassa. Vorm balletjes van het deeg en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten. Druk met de wijsvinger een kuiltje in elk koekje en vul het holletje met een beetje jam. Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin. Afhankelijk van je oven kan dit ook wat langer dan 10 minuten duren.

Laat ze op een rooster afkoelen en smullen maar!

Reacties

  1. lucie 25 oktober 2013 13:57 uur

    de koekjes zijn heerlijk
    Wij hebben 5 grote emmers vol Kweeperen

  2. Natascha 30 oktober 2013 21:45 uur

    Nog een tip: leg het deeg eerst even in de koelkast zodat het daarna wat makkelijker is om te verwerken.

  3. mado 4 november 2013 13:18 uur

    Heerlijke koekjes … wel 20 minuten laten bakken!