Kweepeerchocoladebonbons

Kweepeerchocoladebonbons Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 9 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten:

 • 1 reep pure chocolade
 • 250 gram membrillo
 • geraspte gember of andere garnering (optioneel)

Rudolf Dierick mailde mij: 128 kweeperen van één boom! Nauwelijks te verwerken, maar gelukkig kan ik ook de buren er blij mee maken. Mijn membrillo werd te dun en ik had geen zin om hem opnieuw in de pan te doen. Daarom heb ik geëxperimenteerd en over het resultaat ben ik tevreden. Gelukkig is het nog eenvoudig ook. Daarom deel ik het graag met iedereen. Dank je wel Rudolf!

 1. Smelt één of meer repen pure of bittere chocolade au bain marie
 2. Snij of schep van de membrillo-massa een hoeveelheid ter grootte van een flinke koffielepel en dompel dat in de gesmolten chocolade.
 3. Leg de bonbons op een stuk bakpapier om te laten stollen.
 4. De bonbons kunnen eventueel worden gegarneerd met geraspte gember of welke andere smaak resp. kleurgarnering.

Tips:

Het is beter om de ingrediënten wat ruimer te nemen. Afhankelijk van het formaat bonbons die je maakt heb je meer of minder chocolade nodig. Zorg gewoon dat je wat achter de hand hebt en… maak hier gerust wat te veel van. Je snoept dit zo weg en het is ook leuk als cadeau!
Het recept voor membrillo is hier te vinden.
Dit recept is uiteraard ook te maken met membrillo die wel stevig is geworden. De consistentie van je bonbon is dan alleen wat steviger.

Reacties

 1. Bernadette Hakken 9 november 2013 11:30 uur

  Geweldige tip Rudolf. Ook deze komt in het rijtje van favotieten 🙂

 2. Bernadette Hakken 9 november 2013 11:53 uur

  Hallo Okke en Rudolf,
  Ook bij mij bleef de Membrillo te plakkerig. De eerste, uitgestorte portie heb ik nog een uur in een oven van 70 graden gezet. Daarna was de membrillo prima ingedikt. Met de tweede portie heb ik voor op het kaasplankje nog een andere variatie bedacht. Ik heb walnoten heel fijn gemalen en daar steeds een hoeveelheid van een half theelepeltje Membrillo door gerold. De combinatie van walnoot, kaas en membrillo is heerlijk. Een aanrader.

 3. Roos 13 november 2013 00:43 uur

  Dit recept leest al schandalig lekker, kan je nagaan hoe het zal smaken!! Het zal moeilijk worden om niet al m’n bijna affe membrillo in de chocolade te dippen…

 4. Friederike 18 november 2013 11:27 uur

  Hallo enthousiaste kweepeer verwerkers,
  Ik heb misschien een tip voor de mensen die zo heeeel erg lang de kweepeerpuree in koken voor de membrillo. Ik doe de peren na het koken en nadat de klokhuizen er uit zijn in een schone (oude) theedoek en wring ze uit. Het grootste deel van het nat dat in de peren zit gaat er zo alvast uit en je hoeft dus minderlang in te koken. Egenlijk zorg je middels het koken n.l. dat je het vocht verliest. Ik was zo klaar en je krijgt dan ook die mooie oranje kleur omdat het veel minder lang op staat. Ik heb het ook wel eens in de oven gedaan maar dan moet je het deurtje eigenlijk een beetje open zetten zodat het vocht e uit kan. ik vond de tip met de chocolade zo leuk dat ga ik vandaag meteen proberen. Veel plezier allemaal met het maken van al die heerlijkheden.

 5. Jolanda van der Ben 12 februari 2014 21:01 uur

  Zou ik de kweepeerpulp van de kweepeerwodka ook kunnen gebruiken voor deze bonbons? Is niet gekookt he..
  Zonde om weg te gooien..

 6. Okke Amerongen 13 februari 2014 17:49 uur

  Hallo Jolanda, Je kunt de pulp gebruiken om membrillo te maken. Dat is de basis voor deze bonbons. Dan moet je ze wel eerst zoeten. De pulp kun je ook goed gebruiken om in combinatie met appels voor appelmoes.

 7. gets verveld 26 februari 2014 08:01 uur

  klopt helemaal de zware koperen jam pan werkt veel beter geleidt de warmteveel beter dan de minder zware pan. Dus komende zomer brocantes bezoeken.

 8. Heleentje 2 september 2014 17:38 uur

  Hoe lang zijn de bonbons te bewaren?

 9. Ann 21 oktober 2014 13:45 uur

  Ik zou ook graag weten hoe lang de bonbons en de membrillo houdbaar zijn, ik zou ze niet graag moeten weggooien 🙂
  Alvast bedankt en groet, Ann