Quitten senf sauce van Hellriegel

13 februari 2012

Quitten-senf-sauce van Hellriegel Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In Frischeparadies in Berlijn ontdekte ik dit potje Quitten-senf-sauce van Hellriegel. Op de verpakking staat de aanbeveling dat het uitstekend past bij Gorgonzola, Roquefort, kip en tafelspitz (een gerecht van gekookt mals rundvlees). Uit de ingrediënten, kweepeer, suiker, glucosesiroop en mosterdaroma blijkt dat dit product eigenlijk hetzelfde is als wat de Italianen Mostarda noemen: Een zoete mosterd. Hier vind je mijn recept voor mostarda.

Bij deze mosterd proef je eerst vooral zoet maar daarna komt de mosterd smaak er zeker wel doorheen. De korrelige structuur van de kweepeer is heerlijk. Een potje van 250 gram kostte €6,79 en dat is een stevige prijs. Maar door zoiets lekkers bij je eten of bij de kaas te serveren maak je het wel helemaal af.

Op de site van Hellriegel blijkt dat ze deze vruchtenmosterd ook nog verkopen in de smaken: abrikozen, peren, vijgen en sinaasappel. De vijgenmosterd moet ik natuurlijk eigen lijk ook een keer proberen voor mijn site over de vijg. Hellriegel importeert allerlei lekkernijen. Van olijven, pesto, pasta tot verse truffels maar ook rare dingen zoals allerlei cocktailvruchten zoals babyananas.

Kijk zeker eens op de site van Hellriegel naar het mooie assortiment.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.