Cotignac van Frutti Confetti

20 april 2011

Cotignac van Frutti Confetti Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Frutti Confetti is het bedrijf van Cokkie van Leeuwen. Ze maakt op ambachtelijke wijze jams en heel veel andere vruchtenproducten. Een van de leukste diensten is de Weckservice. Als je wel een enorme oogst hebt, maar geen tijd, dan breng je het eigen fruit gewoon naar de Weckservice. Handig en goed bedacht. Verder geeft Cokkie workshops over jam en gelei, chutney, walnoot en nog veel meer. Mooi, zo kun je het vak van haar leren.

Op de streekweken in maart liep ik meteen tegen de Frutti Confetti kraam aan. Ze stond er met haar man en was net begonnen om een chutney te maken. We raakten aan de praat en toen viel mijn oog op een weckpot met Cotignac. Hoera! Kweepeer! En nog wel het meest arbeidsintensieve gerecht wat er ongeveer is. Dat hoef ik dus lekker niet zelf te maken.

Cotignac is de Franse benaming voor Membrillo. Het is een puree van kweepeer die je zo ver inkookt totdat je er plakken van kunt snijden. Heerlijk maar een verschrikkelijk rot werk want het spat verschrikkelijk. De versie van Cokkie was niet zo ver ingekookt. Het was meer een jam. Dat maakt niet uit, ik was dus blij dat Cokkie mij deze pot wilde verkopen!

Deze cotignac bevat 65% kweepeer, 10% sinaasappel en 25% suiker. Alle ingrediƫnten zijn biologisch. Traditioneel bevat cotignac alleen kweepeer en suiker. De toevoeging van sinaasappel is een lekker idee. Serveertips van Frutti Confetti: bij een kaasplank, lunch of bij de maaltijd. Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is zo lekker dat ik ook wel eens gewoon een eetlepel nam. Heerlijk!

Meer weten over Frutti Confetti? Kijk maar eens op Frutti Confetti.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.