Membrillo van Al-Jaque

15 november 2010

Membrillo van Al-Jaque Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Membrillo is DE klassieke bereiding van de kweepeer in de Spaanse keuken. Traditioneel eten de Spanjaarden de membrillo samen met manchego, een pittige schapenkaas. Membrillo is heerlijk maar echt een rotwerk om zelf te maken. Het spat en duurt lang.
Ik was dan ook super blij toen ik als verrassing een doosje met een potje membrillo opgestuurd kreeg van Maria Jesús Fernandez Muñoz.

Vanuit Zuid Limburg runt Maria Jesús Fernandez Muñoz de Spaanse webwinkel. Deze webwinkel staat bomvol lekkere Spaanse producten. Membrillo ontbreekt uiteraard niet maar dit is een bijzondere membrillo. Hij is door een vrouwencoöperatie uit Andalusië gemaakt die zoveel mogelijk op biologische wijze haar producten maakt. Het certificaat voor bio producten is door de dames aangevraagd maar ontbreekt nu nog.

Belangrijkste is de smaak. Die is ronduit geweldig. Deze membrillo is voor €3,85 te koop in de Spaanse Winkel. Bestel dus zeker een keer een potje. Voor de heerlijke smaak, maar natuurlijk ook voor de vrouwen van deze coöperatie.

Toch liever zelf membrillo maken? Bekijk hier dan mijn recept voor membrillo. Ik ben er altijd voor om dingen zelf te maken maar voor membrillo maak ik graag een uitzondering. Het is namelijk echt heel veel werk. Bovendien verdienen deze dames uit Andalusië het zeker!

Reacties

 1. Ronald Raaijmakers 17 november 2010 12:44 uur

  Dag Okke,
  Het schilderij met de kweeperen komt er aan, maar een been operatie zorgt voor wat vertraging. Ik koop een potje Al-Jaque voor de troost!
  Ik wil even reageren op het spatten van de peren bij het inkoken van de pasta. Wel, ik deed dat op een laag vuur, dat duurt wel langer maar het spat vrijwel niet, maar het lukte prima en het was echt heerlijk.
  Hartelijke groet, Ronald

 2. Okke Amerongen 17 november 2010 20:39 uur

  Sterkte Ronald, eerst het been maar weer in orde krijgen. Dat schilderij komt wel. Succes!

 3. Neirynck Anais 6 september 2011 15:33 uur

  zeer goeie recepten van kweeperen, maar ikzoek nog een recept om, kweeperen te
  verwerken zoals gewone peren in wijn , en te eten bij vlees of wild.
  al^vast bedankt
  Anais

 4. Okke Amerongen 6 september 2011 21:54 uur

  Hallo Anais, Dit is heerlijk bij een stevig stoof of wild gerecht: https://www.kweepeer.nl/recepten/kweeperen-in-siroop/

Over deze site

Kweepeer.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Kweepeer.nl alles over het doel van deze site.