Zandtaartjes met kweepeer

Zandtaartjes met kweepeer Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

  • 175 g Boter
  • 75 g witte basterdsuiker
  • Vanillestokje of 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 250 g bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 pot kweepeercompôte (of maak onderstaand recept)

Op Twitter kwam ik de mooie foto van deze kweepeertaartjes tegen. De maker is Auwra en gelukkig wilde ze het recept wel op deze site delen. Met dit recept maak je 12 taartjes en je hebt dus een bakvorm voor 12 taartjes nodig of losse kleine vormpjes. Let op: als je geen kweepeercompôte op voorraad hebt tel dan een uur voorbereidingstijd op bij dit recept. Auwra, ontzettend bedankt voor dit lekkere recept!

Schil de kweepeer, haal de klokhuizen er uit en kook ze in de pan tot een compôte op gematigd vuur gekookt. Wij zijn gewend met minimaal suiker dus doe er naar eigen smaak suiker in. Wat steranijs en kaneel er in maar kan ook met verse vanille, kaneel of zelfs wat kruidnagel of ook lekker koekkruiden. Met al deze varianten kun je deze taartjes maken. Zo heb ik eigenlijk ook nooit het zelfde taartje/gebakje

Beboter het blik voor de taartjes met wat boter. Meng boter, suiker, vanille zout in een kom zacht. Zeef de bloem en kneed het tot een soepele bal en laat in de koelkast 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik heb toen het deeg uitgerold en rondjes uitgestoken en die op de bodem gelegd. De kanten met een strook deeg belegt en aan de bodem vast geduwd. Toen de vormpjes met kweepeercompote gevuld en bestrooid met ruwe rietsuiker voor het krokante dekseltje. Bak de taartjes nu ongeveer 15 min.

Meer weten over de maker van dit recept? Volg Auwra op Twitter.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk